Otvoren poziv za prijavu učesnica druge generacije AWE Akademije za preduzetnice!

Prijavite se na „AWE Akademiju za preduzetnice“, globalni sveobuhvatni program za žene preduzetnice i one koje imaju tek poslovnu ideju koju žele pretvoriti u održivi biznis. Akademija će okupiti 30 žena iz svih dijelova Bosne i Hercegovine koje dobro poznaju engleski jezik i mogu bez poteškoća pratiti predavanja na ovom jeziku.

Program traje sedam mjeseci i to od marta do septembra 2022. godine, a realizirat će se većinski online putem, uz dva susreta uživo.

Odabranim preduzetnice će u okviru programa biti omogućen pristup posebnoj DreamBuilder platformi za učenje i obuku preduzetnica, koja omogućava praćenje edukativnog sadržaja i obrađivanje različitih poslovnih tema na engleskom jeziku. Teme će biti obrađivane na sedmičnom nivou, a nakon preslušane radionice na platformi, učesnice će prisustvovati  edukativnoj sesiji sa lokalnim ekspertima/cama kako bi date teme obradile u bh. kontekstu te imale priliku postaviti dodatna pitanja vezana za njihov biznis i izazove sa kojima se susreću.

Osim edukativnih sesija, učesnicama će tokom cijelog programa biti omogućena i podrška facilitatora/ica sa bogatim iskustvom u različitim preduzetničkim oblastima, koji/e će redovno pratiti njihov rad i raditi na postizanju ciljeva njihovih biznisa.

Na samom kraju programa, preduzetnice će imati priliku takmičiti se na velikom pitch takmičenju i to za bespovratna sredstva iz fonda vrijednog 17.000 KM.

Prijave za AWE Akademiju za preduzetnice su otvorene od 01.03. do 22.03.2022. godine i učešće za sve selektovane kandidatkinje je u potpunosti besplatno, a svoje prijave možete poslati popunjavanjem prijavnog obrasca.

Razvijajmo preduzetništvo u BiH zajedno!

Poziv bh. preduzetnicama za učešće u novom izdanju BizUP programa!

Nakon uspješno implementiranog pilot, kao i dva izdanja BizUP programa kroz koje je do sada podržan rad 30 bh. biznisa koje vode žene, Fondacija 787 u saradnji sa UN Women uredom u BiH uz podršku Švedske nastavlja pružati podršku preduzetnicama iz svih dijelova BiH koje imaju izazov da ostvare kontinuitet i/ili rast poslovanja. BizUP program pruža direktnu podršku mikro, malim i srednjim biznisima koje vode žene, a učešće odabranih preduzetnica je besplatno.

Read More