AWE 1

AWE akademija za preduzetnice je globalni program koji je po prvi put implementiran u Bosni i Hercegovini 2021. godine od strane Fondacije 787. Program je okupio 30 žena starosti od 20 do 50 godina iz cijele BiH, a koje su vlasnice/osnivačice biznisa ili imaju poslovnu ideju koju žele razviti u održivi biznis.

12 facilitatorskih sesija 12 lokalnih eksperata 13 kurseva 18.000 KM dodijeljenih grant sredstava 30 učesnica 7 mjeseci

Ovaj sedmomjesečni inkubatorski program je učesnicama omogućio ekskluzivni pristup specijalnoj DreamBuilder platformi za učenje i obuku preduzetnica, kreiranoj od strane jednog od najprestižnijih fakulteta u Americi. DreamBuilder platforma učesnicama je pružila kvalitetan sadržaj na različite teme prezentirane u vidu 13 kratkih kurseva sa praktičnim zadacima i alatima za unaprijeđenje i razvoj poslovanja. Osim edukativnih sadržaja dostupnih na AWE platformi za učenje, učesnice programa su svake sedmice prisustvovale online radionicama sa lokalnim ekspertima/cama na teme obrađene na platformi. Na ovaj način, osim na DreamBuilder platformi, teme su se obrađivale i u bh. kontekstu i učesnice su imale priliku dobiti konkretne informacije vezane za njihove biznise i situacije sa kojima se susreću u svom svakodnevnom poslovanju. Tokom cijelog programa učesnicama je omogućena i podrška facilitatora/ica sa bogatim znanjem i iskustvom u različitim oblastima, koji su redovno pratili njihov rad i pomagali im u savladavanju sadržaja i postizanju željenih rezultata. 

Kao završni događaj programa, organizirano je veliko pitch takmičenje u sklopu kojeg su učesnice imale priliku kroz pitch predstaviti svoj biznis/biznis ideju i osvojiti bespovratna sredstva iz fonda vrijednog 18.000 KM.

Program jer realiziran kroz podršku Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State).