BizUP 2

Nakon uspješno implementiranog BizUP programa tokom 2020/2021. godine, Fondacija 787 je u saradnji sa Britanskom ambasadom i UN Women BiH nastavila sa pružanjem podrške preduzetnicama iz svih dijelova BiH, pa je BizUP podrška nastavljena u periodu od septembra 2021. do marta 2022. godine za novu generaciju preduzetnica, tačnije njih 15, s ciljem pružanja podrške odabranim preduzetnicama u kontinuitetu i rastu poslovanja.

1 bazar preduzetnica 1 Female Founders Summit 15 podržanih preduzetnica iz 17 različitih gradova/mjesta 9 mjeseci obuke 90.000 KM bespovratnih finansijskih sredstava za razvoj biznisa

Za učešće u programu su se mogle prijaviti preduzetnice iz bilo kojeg dijela BiH koje imaju registrovan biznis najmanje 6 mjeseci u trenutku apliciranja i suočavaju se sa izazovima da samostalno dovedu svoj biznis do tačke rasta poslovanja. Ovo izdanje BizUP programa podrške preduzetnicama ogledalo se u tri ključna elementa: konsultantske usluge eksperata/ica, održavanje primjenjivih edukativnih aktivnosti, te osigurana bespovratna finansijska sredstva u ukupnom iznosu od 90.000 KM. 

Kroz program su bile organizovane i online edukativne i interaktivne sesije i preduzetnicama je omogućen pristup jedinstvenoj 787 platformi sa velikim brojem edukativnih materijala. Kroz program je osiguran i besplatan rad na elementima re/brendiranja, SEO optimizacije i copywriting pripreme sa iskusnim ekspertima/cama u ovim oblastima. 

Kao kruna BizUP programa u Sarajevu je realiziran Female Founders Summit koji je pored korisnica ovog programa okupio preko 130 preduzetnica iz cijele BiH. U sklopu ovog cjelodnevnog događaja, prisutne preduzetnice su imale priliku učestvovati u zanimljivim interaktivnim predavanjima i panel diskusijama, saslušati iskustva i savjete svojih kolegica koje posluju kako u BiH, tako i u zemljama regiona i svijeta, a za BizUP učesnice je omogućen i bazarski prostor kako bi svoje proizvode i usluge promovisali i predstavili svim gostima i gošćama Summit-a.