#PoduzetneZajedno vol. 2

Shodno odličnim rezultatima ostvarenim kroz saradnju sa dm markets & magazinom Bonjour.ba tokom 2020. i prve polovine 2021. godine, Fondacija je sa istim saradnicima počela sa implementacijom drugog izdanja inicijative #poduzetneZajedno krajem 2021. godine.

140 podržanih preduzetnica iz svih dijelova BiH 17 malih biznisa predstavljeno kroz novogodišnji katalog 25 preduzetnica za koje je kreirano fotografisanje i promotivna preduzetnička priča 6 edukativnih webinara preko 3000 objava na društvenim mrežama

Ovog puta, Inicijativa je bila usmjerena na realizacija dva webinara na temu prodaje proizvoda/usluga i ulaska u tržišne lance, te prodaju na međunarodnim tržištima, zatim katalog proizvoda/usluga preduzetnica kako bi se povećala vidljivost i povećala prodaja, edukacija putem platforme Fondacije 787, te događaj o ulasku u dm prodavnice. Tokom ove godine realizovani su: 

  • Interaktivni webinar „Priprema za prodaju putem interneta i u inostranstvu“ je objasnio različite oblasti, procese i korake koje je potrebno poduzeti kako bi se što uspješnije preduzetnice pripremile za online prodaju, ali i proširile/učvrstile svoju prodaju i poslovanje na tržištima van granica BiH. 
  • Specijalni novogodišnji katalog koji je za cilj imao promociju malih biznisa iz BiH koje vode žene. U novogodišnjem katalogu su se mogle pronaći posebne ponude 17 biznisa iz 7 bh. gradova koji su za kupce pripremili posebne novogodišnje ponude i popuste. Katalog je promovisan kroz email marketing kampanju i društvene mreže sa ciljem povećanja vidljivosti i prodaje preduzetnica. 
  • B2B Meet Up sa dm timom je okupio preko 40 poduzetnica kroz druženje uživo, te dodatnih 12 poduzetnica putem live stream-a. U sklopu ovog događaja preduzetnice su imale priliku razgovarati i umrežiti se s predstavnicima dm BiH, saznati više o procesu dolaska proizvoda na police njihovih poslovnica te kako izgleda dm saradnja s malim biznisima. Također, tri preduzetnice čiji se proizvodi nalaze na policama dm poslovnica su podijelile svoja iskustva i detalje o saradnji s dm-om, a sve prisutne gošće su imale priliku postaviti pitanja tokom Q&A sesije, kao i donijeti uzorke svojih proizvoda i izložiti ih. 
  • Za odabrane poduzetnice, omogućen je pristup jedinstvenoj EDU787 platformi kako bi se omogućilo dodatno unapređenje poslovanja. Platformi sa 37 lekcija iz različitih oblasti poslovanja i predavanjima vrhunskih bh. eksperata za preduzetnice je omogućen pristup u bilo kojem trenutku i u skladu s njihovim obavezama tokom 2022. godine.

Na osnovu implementiranih aktivnosti kreiran je i aftermovie u kojem su integrisani kadrovi sa druženja, kao i testimonials preduzetnica o održanim webinarima i značaju ovog projekta.