#poduzetneZAJEDNO za razvoj biznisa koje vode žene širom BiH, vol. 1

#poduzetneZAJEDNO je projekat nastao 2021. godine inspirisan brojnim superženama iz svih dijelova Bosne i Hercegovine – svim onim malim preduzetnicama koje su se pokazale kao neiscrpni izvor truda, kreativnosti i inovativnosti tokom 2020. i 2021. godine, periodu neizvjesnosti za cijeli svijet, pa tako i BiH.
Ove izvanredne žene su u tom izazovnom periodu prilagođavale svoje načine poslovanja, pokretale webshop-ove kako bi svojim kupcima približili proizvode i usluge i učinile ih dostupnim bez rizika, sarađivale s preduzetnicama iz cijele zemlje, pravile posebne ponude za starije osobe kako bi u njihove domove dostavile ono što im je potrebno, a sve to dok su kod kuće sa svojim školarcima savladavale online nastavu.
Zbog svega gore navedenog bile su inspiracija za kreiranje FEEL GOOD projekta, u organizaciji bh. lifestyle magazina Bonjour.ba, dm drogerie markt BiH i Fondacije 787 koji je uspješno realiziran dvije godine zaredom s ciljem unaprjeđenja poslovanja preduzetnica iz cijele Bosne i Hercegovine.
Kroz FEEL GOOD projekat predstavljene su dvije jedinstvene limited edition majice za žene koje su građani/ke mogli kupiti u dm BiH poslovnicama širom BiH, te na taj način osigurati fond za podršku preduzetnicama i njihovim malim biznisima kroz aktivnosti projekta Fondacije 787 pod nazivom #poduzetneZAJEDNO i to u ukupnoj vrijednosti od 19.000KM.
Kroz prvo izdanje projekta, osigurana je promocija i edukativna obuka za čak 67 bh. preduzetnica, a za 25 preduzetnica kreiran je profesionalni photo shooting njih i njihovih proizvoda, te su predstavljene jedinstvene preduzetničke priče o njihovom poslovanju, a zabilježeno je i preko 1500 objava na društvenim mrežama.