Tech Boost 2

Nakon uspješnih rezultata prve generacije 10 tehnoloških startupa iz BiH i Crne Gore i preko 40 startupa iz ostalih zemalja regiona, Fondacija 787 je, uz podršku Evropskog fonda za Jugoistočnu Evropu EFSE i Startup Wise Guys, odlučila implementirati novu seriju predakceleracije namjenjene za sve tech biznise iz BiH. Tech Boost 2 je dizajniran da ubrza razvoj tech startup-ova i pruži im podršku u osiguravanju prve investicije.

1 međunarodno pitch takmičenje 14 edukativnih radionica 16 međunarodnih i lokalnih mentora/ica 2 edukativna bootcampa 2 investicione ponude 7 startapa iz BiH

Realizovan u periodu od septembra do novembra 2020. godine program je omogućio da 7 startapa dobije priliku da rade direktno sa iskusnim mentorima/cama iz BiH i svijeta, dobivši pristup Startup Wise Guys platformi sa sadržajima relevantnim za pokretanje i razvoj startup-a te učešće na radionicama dizajniranim prema njihovim potrebama. 

Službeni dio programa zaključen je lokalnim Demo danom koji je okupio 30 domaćih i međunarodnih učesnika, a tokom kojeg su žiri i audicija glasali za najbolje pitcheve. “Devoted”je izabran za najbolji startup i dobio je ponudu od SWG -a da učestvuje u njihovom akceleratoru, a također je nagrađen u okviru “Sarajevo TechLab 2020” za najbolje inovativno rješenje za pokretanje “Herald”.

Fondacija 787 je zajedno sa Tech Boost učesnicima/cama bila dio WBAF događaja periodu između 15. i 22. februara 2021. godine. Naime, WBAF je akronim za World Business Angels Investment Forum a koji svake godine okuplja najznačajnije eksperte/ice iz svijeta angel investicija, kapitala (VC), kao i svjetske kreatore preduzetničkih politika. Pored umrežavanja, učesnici/e ovog renomiranog događaja imaju mogućnost i da predstave svoj biznis pred velikom mrežom investitora, utrkujući se za višemilionske investicije i različite međunarodne nagrade namijenjene za startup scenu. Iz BiH su čak 3 startupa pitchali svoj biznis i to: Devoted, Cintellicon i Saphira Labs, koji su bili dio Fondacijskog tromjesečnog pred-akceleratorskog Tech Boost programa.