Treća Akademiju za preduzetnice (AWE 3) počinje u septembru 2023.

Treći ciklus Akademije za preduzetnice (AWE 3) počinje u septembru 2023. a poziv za prijave otvaramo u augustu.

Šta je AWE?
Globalni sedmomjesečni inkubatorski program koji ti omogućava da unaprijediš i razviješ svoje poslovanje kroz niz edukativnih sadržaja razvijenih od strane jednog od najprestižnijih fakulteta u Americi, zatim kroz radionice sa bh. ekspertima i rad sa facilitatorima koji ti pomažu da naučeno primijeniš na svom biznisu ili ideji.

Zašto se trebaš prijaviti?

jer ćeš dobiti pristup platformi Dream Builder sa 13 kratkih kurseva sa praktičnim zadacima i alatima za unaprijeđenje i razvoj poslovanja
jer ćeš naučiti o razvoju odrzivog poslovnog modela, određjivanju cijena, prodaji, promociji, finansiranju biznisa, upravljanju biznisom i saradnicima, pitchanju itd. i onda sve to uz facilitatorsku podršku 12 eksperata primjeniti u kontekstu svog biznisa
jer je 60 žena iz BiH starosti 20-50 godina prošlo kroz prethodna izdanja programa i razvilo svoje poslovne ideje u biznise i napravilo mrežu poslovnih kontakata
jer na kraju programa organizujemo veliko takmičenje u sklopu kojeg ćeš imati priliku kroz pitch predstaviti svoj biznis/biznis ideju te osvojiti bespovratna sredstva iz fonda vrijednog 19.000 KM.
jer će tvoj biznis biti promovisan kroz sve naše kanale što će mu osigurati veću vidljivost i prodaju

Evo šta je o Akademiji rekla Ana Dujmović, vlasnica biznisa Mali zeleni iz Mostara i pobjednica na pitch prezentaciji 2021. godine.

“Iz moj osobnog iskustva, moram reći da je sve moguće! Svako ko ima ideju, unutar ovog programa može jako puno toga naučiti, a iz tog iskustva i znanja koje dobijete možete jako puno toga napraviti u svome životu. Svih 12 tjedana koje smo bili u programu omogućilo mi je da ideju razvijem do kraja i na kraju krajeva pobijedim u ovom pitchu. Bez akademije to ne bi bilo moguće.
Mali zeleni su prvi komercijalni proizvođač mikrobilja u Hercegovina i to onoga koje raste iz organskog certificiranog sjemena i koje se uzgaja u kontroliranim unutarnjim uvjetima kako bi se otklonilo štetno djelovanje bilo kakvih vanjskih utjecaja. Do sada smo mikrobilje uzgajali u malim količinama, pod neonskim svjetlima, što nam je uveliko ograničavalo količinu i brzinu uzgoja bilja. Zbog toga nam je i plasman istih bio ograničen. Zahvaljujući sredstvima koja smo dobili od Američke ambasade u BiH i Fondacije 787, kroz program AWE Akademije krenuli smo s adaptacijom tzv. Zelenog laboratorija, u kojem ćemo osigurati odgovarajuće klimatske, svjetlosne i prostorne preduvjete za uzgoj značajne količine mikrobilja a time i njegovu daljnju komercijalizaciju. S obzirom da je samoodrživ razvoj uzgoja uz minimalni utjecaj na okoliš jedna od temeljnih vrijednosti našeg biznisa, Mali zeleni će nastojati kroz svoje proizvode vršiti promociju zdravih prehrambenih navika, te mijenjati svijest ljudi o njima. Za one koje se odluče za naše proizvode jamčit ćemo kvalitetan, siguran ali i ukusan proizvod koji je dostupan na osobni zahtjev, u najkraćem mogućem roku.“

KAUR izjava
I ovogodišnje izdanje će biti realizovano kroz podršku Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State).

Nisi sigurna/siguran da je ovaj program za tebe ali želiš biti dio nekog budućeg programa? Popuni anketu i postani dio naše baze potencijalnih korisnika i mi ćemo te obavijestiti kada krene program koji će podržati tvoje potrebe.
Button: anketa

Poziv bh. preduzetnicama za učešće u novom izdanju BizUP programa!

Nakon uspješno implementiranog pilot, kao i dva izdanja BizUP programa kroz koje je do sada podržan rad 30 bh. biznisa koje vode žene, Fondacija 787 u saradnji sa UN Women uredom u BiH uz podršku Švedske nastavlja pružati podršku preduzetnicama iz svih dijelova BiH koje imaju izazov da ostvare kontinuitet i/ili rast poslovanja. BizUP program pruža direktnu podršku mikro, malim i srednjim biznisima koje vode žene, a učešće odabranih preduzetnica je besplatno.

Read More